Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Σχήματα

Προσεγγίσαμε τη θεματική ενότητα για τα σχήματα μέσα από την μουσική και τα τραγούδια για τα σχήματα, μέσα από την παιδική λογοτεχνία και την εικαστική τέχνη και εκφραστήκαμε μέσα από τις ζωγραφιές μας.
Μιλήσαμε για το τρίγωνο και τα είδη του, εντοπίσαμε τρίγωνα τριγύρω στην τάξη μας αλλά και σε σχετικό φύλλο εργασίας (από τις αγαπημένες http://natalinaeton5.blogspot.com )


























Εντοπίσαμε τα σχήματα μέσα στα έργα πολλών μεγάλων ζωγράφων, μέσα από σχετική παρουσίαση στον η/υ. Επικεντρωθήκαμε στο έργο "Τετράγωνα με κύκλους" του Βασίλι Καντίνσκι (1913) και προσπαθήσαμε να δώσουμε τη δική μας ματιά στο έργο του μεγάλου ζωγράφου, με τετράγωνα κομμάτια από μαύρο κάνσον χαρτόνι και κηρομπογιές. Με τα έργα μας δημιουργήσαμε 
μία υπέροχη ομαδική αφίσα.














Με τα σχήματα παίξαμε πολλά παιχνίδια, κάποια από αυτά μένουν στη γωνιά των μαθηματικών για να παίζουμε μαζί τους καθημερινά.
Ταιριάζουμε τα σχήματα με πράγματα 
που υπάρχουν γύρω μας.








Παίζουμε και memory - παιχνίδι μνήμης








Διαβάζουμε το βιβλίο του Πίτερ Ρέινολτς "Η τελεία", εκδ. Αίσωπος και με τις νερομπογιές και τα πινέλα μας 
φτιάχνουμε τις δικές μας τελείες.









































Έμπνευση πήραμε από τα έργα τέχνης του Πιτ Μοντριάν και με τα πινέλα μας και τέμπερες, δημιουργήσαμε κι εμείς έργα σαν τα δικά του, κατασκευάζοντας με τις γραμμές μας τετράγωνα και ορθογώνια σχήματα.




















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεισμός! Σεισμός! Μην σε πιάνει, όμως, πανικός!

 Τις προηγούμενες ημέρες στην τάξη μας, ασχοληθήκαμε με το γεωλογικό φαινόμενο του σεισμού. Τι γνωρίζουμε για τον σεισμό; Το ιστόγραμμα δείχ...