Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

31η Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Στις 31 Οκτωβρίου του 1924, ιδρύθηκε το Διεθνές Ινστιτούτο Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο. Σε συνέδριο που πρωτοστατούσε ο Ιταλός καθηγητής Filippo Ravizza κήρυξε αυτήν την ημέρα σαν "Διεθνής Ημέρα Εξοικονόμησης ή Αποταμίευσης ή Λιτότητας " με σκοπό την προώθηση αποταμίευσης σε όλον τον κόσμο. Έτσι στην προσπάθεια τους αυτή αποφάσισαν και ζήτησαν την βοήθεια των σχολείων , της Εκκλησίας ,καθώς και πολλών σωματείων πολιτιστικών, αθλητικών, επαγγελματικών, και ενώσεων γυναικών. Ο επίσημος εορτασμός ξεκίνησε από την επόμενη χρόνια, 1925, την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου σε ανάμνηση του συνεδρίου.

Στη τάξη μας φέτος, μιλήσαμε για όσα μπορούμε να αγοράσουμε με τα χρήματα και για όσα μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτά, δωρεάν. 
Καταγράφουμε τις απαντήσεις τους.





Μιλήσαμε για τη αξία των χρημάτων, τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα και ασχοληθήκαμε λίγο με τα μαθηματικά, με απλές προσθέσεις, διαβαθμισμένες για τα μεγάλα και τα μικρά νήπια.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεισμός! Σεισμός! Μην σε πιάνει, όμως, πανικός!

 Τις προηγούμενες ημέρες στην τάξη μας, ασχοληθήκαμε με το γεωλογικό φαινόμενο του σεισμού. Τι γνωρίζουμε για τον σεισμό; Το ιστόγραμμα δείχ...