Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

17 Νοεμβρίου - Επέτειος του Πολυτεχνείου

Γιορτάσαμε την επέτειο του Πολυτεχνείου στην τάξη μας αναφερόμενοι στα γεγονότα της εποχής, μιλήσαμε για τη δημοκρατία και τη δικτατορία ως έννοιες και για την επαναφορά του πολιτεύματος της δημοκρατίας στη χώρα μας, τη μεγάλη γιορτή του λαού μας που στήθηκε εκείνη την ημέρα. Μέσα από σχετικό εποπτικό υλικό και το όμορφο βιβλίο της συναδέλφου Κωνσταντίνας Αρμενιάκου "Η κυρά Δημοκρατία" (εκδ. ΚΕΔΡΟΣ) γνωρίσαμε την έννοια της δημοκρατίας και εργαστήκαμε για λίγο με την αφίσα του Αλέκου Φασιανού "Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας" δίνοντάς της χρώμα με τις ξυλομπογιές μας.




















Αφού ολοκληρώθηκε και από τα πρωινά τμήματα του σχολείου η θεματική ενότητα του Πολυτεχνείου, τα παιδιά κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση "Ποιες λέξεις σας έρχονται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη Πολυτεχνείο;" με την τεχνική της θύελλας ιδεών - brainstorming.
Οι απαντήσεις τους καταγράφηκαν και μετά τις πληκτρολογήσαμε στον η/υ, στην εφαρμογή Wordart ( https://wordart.com/) δημιουργώντας έτσι ένα σύννεφο λέξεων και μορφοποιώντας το σε σχήμα περιστεριού. Εκτυπώσαμε το αποτέλεσμα, κόψαμε το σχήμα του περιστεριού και να η κατασκευή μας :












Στιγμές από την ημέρα εορτασμού της επετείου στο σχολείο μας, όπου παίξαμε κουκλοθέατρο την αγαπημένη "Ντενεκεδούπολη" της Ευγενίας Φακίνου.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεισμός! Σεισμός! Μην σε πιάνει, όμως, πανικός!

 Τις προηγούμενες ημέρες στην τάξη μας, ασχοληθήκαμε με το γεωλογικό φαινόμενο του σεισμού. Τι γνωρίζουμε για τον σεισμό; Το ιστόγραμμα δείχ...