Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Η Σίνη και ο πρίγκηπας Λίνης

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, παρακολουθήσαμε σε επίσκεψή μας στο Δημοτικό Σχολείο Πέλλας, την διαδραστική παράσταση "Η Σίνη και ο Πρίγκιπας Λίνης" από την ομάδα "Δρώσα Τέχνη" που έχει έδρα τα Γιαννιτσά. 
Η παράσταση άρεσε πολύ στα παιδιά και συμμετείχαν πρόθυμα και με ενδιαφέρον.

Λίγα λόγια για την παράσταση, όπως μας τα δίνει η ομάδα στη σελίδα τους στο facebook (https://www.facebook.com/drosatexni/)

Η Σίνη και ο πρίγκιπας Λίνης
Μια διαδραστική παράσταση βασισμένη σε ένα παραδοσιακό παραμύθι από την Ισλανδία.
«Παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο»
συγκεντρωμένα από τον Gianni Rodari
Περίληψη
«…Μια φορά κι έναν καιρό σ’ ένα βασίλειο μακρινό κάπου στην Ισλανδία ζούσε ένας Βασιλιάς και μια Βασίλισσα… κτλ, κτλ και μέχρι εκεί όλα καλά. Μέχρι που ο πρίγκιπας, ο ένας κι ο μοναδικός, χάθηκε στο φοβερό και τρομερό απαγορευμένο δάσος. Όσο κι αν έψαξαν παντού, ήταν αδύνατο πια να τον βρουν. Έτσι, σταμάτησαν οι έρευνες και όλοι πια το πήραν απόφαση πως ο πρίγκιπας είχε χαθεί για τα καλά. «Όχι και όλοι» φώναξε με πείσμα η μία και μοναδική του φίλη και αποφάσισε να πάει να τον βρει. Και κάπου εκεί αρχίζει η περιπέτεια…».
Το σκεπτικό μας
Η Σίνη, η ηρωίδα μας, θέλει πολύ να βρει τον φίλο της, που έχει χαθεί στο δάσος, αλλά υπάρχει ένα σοβαρό εμπόδιο: ο ΦΟΒΟΣ της. Φοβάται να πάει μόνη της εκεί. Έτσι, θα ζητήσει από τα παιδιά να πάνε μαζί σε αυτήν την αποστολή. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά θα αναλάβουν κι αυτά έναν ρόλο. Έναν ρόλο που θα τους δώσει μια κοινή / συλλογική ταυτότητα, αυτήν του ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥ. Έτσι, κατά τη διάρκεια της παράστασης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μαζί με την ηρωίδα την εμπειρία αυτού του ταξιδιού.
Σε αυτή την παράσταση δεν υπάρχει διαχωρισμός θεατή και ηθοποιού. Οι μικροί μας φίλοι παίρνουν μέρος στην παράσταση από την πρώτη κιόλας στιγμή και με όχημα το θεατρικό παιχνίδι και τον μαγευτικό κόσμο του παραμυθιού αλληλεπιδρούν με τα πρόσωπα του έργου, παίρνουν αποφάσεις, διασκεδάζουν και βιώνουν τους χώρους του σχολικού τους περιβάλλοντος, όπως δεν τους έχουν ποτέ φανταστεί!

Η συμμετοχή μας στην παράσταση, μέσα από φωτογραφίες.










































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεισμός! Σεισμός! Μην σε πιάνει, όμως, πανικός!

 Τις προηγούμενες ημέρες στην τάξη μας, ασχοληθήκαμε με το γεωλογικό φαινόμενο του σεισμού. Τι γνωρίζουμε για τον σεισμό; Το ιστόγραμμα δείχ...