Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Οι 4 εποχές

Στην τάξη μας μιλήσαμε για τις 4 εποχές του χρόνου, τα χαρακτηριστικά τους, τους μήνες, τη διαδοχή  και την έννοια του χρόνου. Ανάμεσα σε όλα ....


  • δημιουργήσαμε το δεντράκι των εποχών, τρισδιάστατη κατασκευή με τις εποχές του χρόνου με νερομπογιές, κόλλες, ψαλίδι και σχεδιάκια από φιγουροκόφτες.








































(η ιδέα από εδώ)

  • Τη διαδοχικότητα των εποχών μας βοήθησε να κατανοήσουμε το animation box που κατασκευάστηκε γι αυτόν τον λόγο. Το ονομάσαμε "η τηλεόραση των εποχών" και παραμένει στην τάξη μας για εμπέδωση των εννοιών μέσα από το παιχνίδι!
























(η ιδέα από εδώ)

  • Την επιστημονική εξήγηση της εναλλαγής των εποχών μαθαίνουμε μέσα από δια ζώσης επίδειξη με τη βοήθεια της υδρόγειου σφαίρας και ενός φακού, με ανάλογο εποπτικό υλικό και μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο που παρακολουθήσαμε στον η/υ της τάξης.



                                          



                                          




  • Με αφήγηση και ταυτόχρονη δραματοποίηση από τα παιδιά σε ένα διαδραστικό παιχνίδι, γνωρίσαμε την ιστορία της κυράς Καλής με τους δώδεκα μήνες (μόνο που ξεχάσαμε να βγάλουμε φωτογραφίες...)

  • Μαθαίνουμε το  τραγούδι "Δώδεκα μήνες αθλητές" από την αγαπημένη "Εδώ Λιλιπούπολη" 
του Μάνου Χατζηδάκη


  • Όπως πάντα, οι μήνες και οι εποχές "'έρχονται" στη γωνιά της γραφής σε πίνακες αναφοράς. 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεισμός! Σεισμός! Μην σε πιάνει, όμως, πανικός!

 Τις προηγούμενες ημέρες στην τάξη μας, ασχοληθήκαμε με το γεωλογικό φαινόμενο του σεισμού. Τι γνωρίζουμε για τον σεισμό; Το ιστόγραμμα δείχ...