Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά

Με καθυστέρηση υποδεχτήκαμε τη νέα χρονιά στην τάξη μας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. 
Όμως την καλωσορίσαμε όπως της πρέπει!
Μιλήσαμε για όλα αυτά που θα θέλαμε να κάνουμε το 2019. Θέτουμε τους στόχους μας, αφού πρώτα συζητήσαμε για το τι σημαίνει κυριολεκτικά και εξηγούμε τη μεταφορική έννοια της λέξης "στόχος",  αναρωτηθήκαμε ποιοι "βάζουν στόχους" κυριολεκτικά και μεταφορικά, είδαμε βιντεάκια με αγώνες τοξοβολίας και μιλήσαμε για το συγκεκριμένο άθλημα. Μάλιστα παίξαμε και ένα παιχνίδι με στόχο : το μπόουλινγκ!

















Οι δικοί μας στόχοι για το 2019: 




























Τα παιδιά πόζαραν στο φακό της κυρίας και πάλι, αυτή τη φορά για την καθιερωμένη αφίσα της υποδοχής του 2019 στην τάξη μας. Με φαντασία, ανακυκλώσιμα υλικά, τέμπερες και χρυσόσκονες δημιουργήσαμε τα πυροτεχνήματα :





















Παίξαμε με τα νούμερα του 2019 προτού τα βάλουμε στη σωστή τους σειρά, εκτυπώσαμε τις φωτογραφίες μας 
και να το αποτέλεσμα:




Για να πάει καλά η χρονιά, κόψαμε την καθιερωμένη βασιλόπιτα.Την ημέρα εκείνη, μιλήσαμε για το έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας, διαβάσαμε την ιστορία της και παίξαμε με τη βασιλόπιτα - παιχνίδι πολλές φορές, ψάχνοντας το "φλουρί" που ήταν κρυμμένο 
κάτω από τα κομμάτια της. Αυτή η βασιλόπιτα δεν ... θα φαγωθεί, θα μείνει στην τάξη μας να παίζουμε στη γωνιά του παιδαγωγικού υλικού.





























  
(την ιδέα της βασιλόπιτας - παιχνίδι την βρήκαμε εδώ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεισμός! Σεισμός! Μην σε πιάνει, όμως, πανικός!

 Τις προηγούμενες ημέρες στην τάξη μας, ασχοληθήκαμε με το γεωλογικό φαινόμενο του σεισμού. Τι γνωρίζουμε για τον σεισμό; Το ιστόγραμμα δείχ...