Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

"Ονειροπαγίδα" της Νίνας Ζαφειρίου

Το 1ο Νηπιαγωγείο Πέλλας προσκάλεσε την συγγραφέα 
Νίνα Ζαφειρίου για να μιλήσει
 για το βιβλίο της "Ονειροπαγίδα". 



Προσκληθήκαμε κι εμείς σ' αυτήν την εκδήλωση, την οποία αποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά. Αφού οργανώθηκε η επίσκεψη, ξεπερνώντας προβλήματα σχετικά με την μετακίνηση, ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας για την εκδήλωση.

Διαβάσαμε στην τάξη την "Ονειροπαγίδα". Μιλήσαμε για τους πρωταγωνιστές της ιστορίας και συζητήσαμε για τις πράξεις τους, τα αισθήματά τους και την κουλτούρα της φυλής των Ινδιάνων. 




Μιλήσαμε για τα καλά όνειρα και τους εφιάλτες μας, αυτά που μας φέρνουν χαρά και αυτά που μας φοβίζουν. Παρατηρήσαμε μια ονειροπαγίδα που είχε φτιάξει η κυρία μας παλιότερα. 



Μιλήσαμε για την αγάπη και τι χρειάζεται κανείς για να είναι χαρούμενος και ευτυχισμένος. Οι απαντήσεις των παιδιών καταγράφηκαν πρόχειρα στην μαυροπίνακα. 



Το βιβλίο άρεσε πολύ στα παιδιά και με ανυπομονησία περίμεναν να συναντήσουν τη συγγραφέα του. Η κυρία Ζαφειρίου θα μας μιλήσει για το Γελαστό Λουλούδι και το Λυπημένο Δεντράκι, εμείς πως μπορούμε να της πούμε "ευχαριστώ" 
και να θυμάται πάντα την επίσκεψη στα σχολεία μας;
Έτσι ζωγραφίσαμε ινδιάνικες σκηνές, τις κόψαμε και δημιουργήσαμε σε μεγάλο χαρτί ένα χωριό. Κάτω από κάθε σκηνή κάθε παιδί έγραψε τι μπορεί να φέρει την ευτυχία. Το χωριό το ονομάσαμε "Το ευτυχισμένο χωριό". Αυτή η αφίσα θα είναι το δώρο μας στη συγγραφέα. Αυτή κι ένα ινδιάνικο κολιέ, φτιαγμένο από μακαρόνια, 5 χάντρες (όσες έδωσε το Γελαστό Λουλούδι για να φτιαχτεί η ονειροπαγίδα που θα έκανε δώρο στο Λυπημένο Δεντράκι) και 1 φτερό (δεν ήταν κουκουβάγιας όπως στο βιβλίο, αλλά δεν βρήκαμε τέτοιο...)










Η επίσκεψή μας στο 1ο Νηπιαγωγείο 
και η παρακολούθηση της εκδήλωσης





































Η επιστροφή στο νηπιαγωγείο μας έγινε με ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα μέσα μεταφοράς : 
το αστικό λεωφορείο!!!








Στην τάξη μας πια, φτιάξαμε τις ονειροπαγίδες που μας έκανε δώρο η συγγραφέας του βιβλίου. 
Την ευχαριστούμε πολύ!!!


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεισμός! Σεισμός! Μην σε πιάνει, όμως, πανικός!

 Τις προηγούμενες ημέρες στην τάξη μας, ασχοληθήκαμε με το γεωλογικό φαινόμενο του σεισμού. Τι γνωρίζουμε για τον σεισμό; Το ιστόγραμμα δείχ...